SVK:n Mikkelin

paikallisosasto

Hallitus 2012

Sama kuin 2011 

  

Hallitus 2011

Puheenjohtaja: Pirita Huikuri

Varapuheenjohtaja: Katja Oinonen

Sihteeri: Ringa Brotkin-Kaipainen 

Piia Oranen

Minna Juuti

Eeva Puikkonen

Anne Nykänen

Hallitus 2010:

Puheenjohtaja: Pirita Huikuri

Sihteeri: Piia Oranen

Katja Oinonen

Minna Juuti

Anne Nykänen

Ringa Brotkin-Kaipainen 

Päivi Nykänen

 

  

Hallitus 2009: 

Puheenjohtaja Pirita Huikuri

Koirat kotona: Musta toy Canmoy's Petite, "Lillan" & musta kääpiövillakoira Canmoy's Time Flies, "Taimi"
Koiria perheessämme on ollut aina. Olen harrastanut koiriemme kanssa näyttelyitä, agilityä ja vesipelastusta. Agilityssä ja vesipelastuksessa toimin kouluttajana. Ensimmäisen villakoirani (mutta ei takuulla viimeisen) toyvillakoira Lillanin, Canmoy`s Petite hankin kesällä 2006. Lillan on valloittanut koko perheemme sydämet totaalisesti, hän on mielestämme aivan omaa luokkaansa. Perheeseemme kuuluu Lillanin ja itseni lisäksi mieheni Isto ja tyttäremme Tinja (-01) ja Tuuli (-03) Olen luonteeltani erittäin aktiivinen joten koska Mikkelissä ei ollut villakoiratoimintaa, päätin tehdä asialle jotain ja laitoin ilmoituksia eläinkauppoihin, etsiäkseni muita innokkaita villakoiraihmisiä, ja löytyihän niitä. Olen ollut perustamassa Mikkeliin myös Newfoundlandinkoirakerhon alaosastoa.

 

*******************************************************

Varapuheenjotaja Anne Tarkiainen

Koirat kotona: Valkoiset kääpiövillakoirat Charlize's Chic Pinquana, "Lillan"

& Charlize's Cucci Girl, "Salima"

Meidän perheeseen on kuulunut villakoira jo vuodesta 1990. Ensimmäinen valkoinen villani oli Leevi, Markku ja Tiina Rilangon kasvatti. Huomattuamme että niin koiralle kuin itsellemme olisi mukava toinen koira ja se tietenkin edelleen villis, löysimme Kajaanista HotGossip-kennelistä Blackin, mustan isovillan. Pojiksi heidät sitten yhteiseksi nimettiin ja heidän kanssaan saimme nauttia "koiraelämää" useamman vuoden. Leevin mentyä vihreille niityille vuonna 2000 olimme muutaman kuukauden ilman toista koiraa, mutta niin Blacki kuin mekin olimme tottuneet että koiria on ainakin kaksi. Koska meillä oli silloin vielä ulkokoira itäsiperianlaika Peni, niin huomasin kerhon sivuilta että noin parivuotias keskari etsii harrastavaa kotia ja niin Morris tuli kasvattajaltaan Heli Antinniemeltä meille vuonna 2000. Morriksen kanssa kävimme näyttelyitä saaden muutaman sertin ja cacibinkin. Aika kului ja poikien elämän kaari läheni loppuaan kunnes vuonna 2006 keväällä kummankin jo pidempää sairastettuaan tuli heidänkin aikansa siirtyä Leevin kaveriksi tuonne mäen harjalle "omalle eläintenhautausmaallemme".
Silloin ajattelimme että kun nyt ei ole enää yhtään koiraa ja lapsetkin jo isompia niin josko nauttisimme hetken siitä että ei tarvitse etsiä koirille hoitajaa jne jos joskus haluaa vapaammin mennä ja tulla. Mutta arvatkaas mitä, noin viikko oli kulunut, niin meillä jo asusteli hyvää vauhtia kääpiöneiti Lillan, siis VAU. Hän on Charlize´s Chic Pinquana, Ritva Kohvakan ja Pauliina Rimpiläisen kasvatti ja meille ensimmäinen sijoitussopparilla oleva koira, johon suhtauduin tietyin varauksin mutta kaikki on mennyt tähän asti ainakin ongelmitta, kiitos Pauliinalle Lillanin trimmauksista. Isompien koirien jälkeen olemme edelleen aivan myytyä tähän pienen pieneen neitoon ja hän on ensimmäinen tyttökoiramme, siinäkin on meille ollut uutta ja opittavaa. Lillanin kanssa olemme jo kerenneet käymään muutaman näyttelyn ja sitä on tarkoitus jatkaa tulevana kesänä. Perheeseemme kuuluvat Ville-mieheni ja Emmi-Kaisa 13 v ja Ainomaria 11 v + Anna ja Petteri jotka jo omilla "oksillaan" elelevät. Lopuksi haluan sanoa että vaikka on yksi nimi villakoira, niin jokainen koko tässä koirassa on aivan oma rotunsa, kaikin puolin.
Lillanin kesällä 27.7.2008 syntyneestä pentueesta meille jäi kotiin, Salima eli Charlize's Cucci Girl. Pentuja oli kaikkiaan 5, joista kolme oli tyttöä ja kaksi poikaa.

 

*******************************************************

Sihteeri Piia Oranen

Koirat kotona: Harmaat keskikokoiset Kartanon Kruunu Baila Grayflame, "Lassi" & Olymbinar's Elegia, "Tinka" & Specially Precious One, "Nilla" &  whippet Softouch Wild At Heart, "Lola"

Minulla on kotosalla harmaat keskikokoiset Lassi ja Tinka, virallisilta nimiltään Kartanon Kruunu Baila Grayflame ja Olymbinar's Elegia. Lisäksi löytyy whippet Lola, Softouch Wild At Heart. Lassi, ensimmäinen villakoirani tuli meille vuonna 1999. Lassi toimittaa tällä ketkellä kunnioitettavaa myyräntappajan ja postinkantajan virkaa. Lassin kanssa olen kilpaillut agilityssä kolmosissa asti ja piipahtanut muutamassa näyttelyssä. Tinkan ja Lolan kanssa harrastamme näyttelyitä. Kasvatan keskikokoisia villakoiria kennelnimellä Specially Precious. Kotona on kasvamassa myös oma kasvattini Nilla joka jäi minun ja mieheni harrastuskoiraksi.

*******************************************************

Varsinainen jäsen ja agilityvastaava Anne Nykänen

Koirat kotona: Musta isovillakoira Sir Ascot's Diverse Dianne, "Dippi" & aprikoosi isovillakoira Joiner's Quality Charme Calais, "Suski"

Koirien kanssa olen ollut tekemisissä, sillä useilla sukulaisilla on ollut koiria. Tätini ja setäni toimivat lisäksi kasvattajina. Ensimmäinen isovillakoirani nimeltään Bella tuli minulle n. 1,5 vuoden ikäisenä. Tämän 1989 syntyneen mustan "agilitykoneen" kanssa innostuin agilitystä, ja vuodesta 1993 lähtien olen sitä harrastanut. Saavutimme 3-luokan toukokuussa -95. Bellan kanssa tuli kierrettyä Suomea agilitykisoissa (130 virallista kilpailua). Ensimmäisen agilitykoirani vanhetessa halusin jatkaa aktiivista agilityelämää. Bellan kaveriksi tuli siis eri harkintojen jälkeen musta isovillakoiranarttu Dippi (s.1998), jonka kanssa aloitettiin agikisat heti sallitun 15 kk:n iässä. Bellan lähdettyä koirien taivaaseen heinäkuussa 2004 kunnioitettavassa 15 vuoden iässä, Dippi tuntui masentuvan laumakaverin poistumisesta. Myös oma olo tuntui "koirattomalta" kahden koiran jälkeen, joten puoli vuotta myöhemmin huomasin omistavani aprikoosin isovillakoiranartun, Suskin (s.2004). Bellan ja Dipin kanssa osallistuin TOKO-kisoihin jonkin verran. Dippi kisaa maxi 3-luokassa, Suski on vasta aloittanut kilpauransa. Dippi on kilpakentillä jo lähes kaiken nähnyt vanha konkari joka pitää agilitystä paljon. Suskilla on vielä edessään paljon harjoituksia, vaikkakin meno on jo nyt hyvin vauhdikasta ja iloista. Suskin suorituksista ei menoa puutu. Koirat muodostavat tiimin, mikä näkyy välillä rataharjoituksissa. Jos Suski ja Dippi saisivat valita niin rataa suorittamassa olisivat molemmat yhtä aikaa ohjaajansa kanssa.

*******************************************************

Varsinainen jäsen Eeva Puikkonen

Koirat kotona: Musta toy Applepie's Café Espresso, "Veeti"

Perheeseemme kuuluu minun lisäkseni mieheni Pekka sekä lapset Sampo 16v. sekä Amanda 14v. Veeti tuli meille tammikuussa 2006 ja on ensimmäinen koira perheessämme. Sekä Pekalla että minulla on nuoruudestamme kokemuksia koirien kanssa toimimisesta. Veetin kanssa olemme opetelleet koiramaisten ajatusten ymmärtämistä. Veeti on iloinen ja vilkas koirapoika, kaikkien hyvä kaveri. Tähän mennessä ainoa asia, jota se on pelännyt, ovat lehmät. Perheessämme on lenkkeilyharrastus lisääntynyt huomattavasti Veetin tulon myötä.

*******************************************************

Varsinainen jäsen Ringa Brotkin

Koirat kotona: Mustat toyt Jade Garden Gritstone, "Milo" & Jade Garden Iron Storm, "Iiro"

Meillä kotosalla asustelee kanssamme toyvillakoirat Milo, Jade Garden Gritstone sekä Iiro, Jade Garden Iron Storm. Milo muutti meille keskellä kovien pakkasten talvella 2007 ja siitä lähtien villakoirat ovat vieneet sydämemme. Milo on oikea talven kasvatti; mikään ei ole mukavampaa kuin pomppia lumihangessa ja kaivautua lumihankeen myyrän lailla. Vielä jos lumipalloja heitellään, on riemu ylimmillään; pallot ylipäätänsä ovat parhaita leluja. Iiro muutti iloksemme meille toukokuussa 2008 ja yhteiselo Milon kanssa on lähtenyt loistavasti käyntiin. Iiro on mitään pelkäämätön ja oikea ilopilleri. Iiro ottaa kovasti mallia ja oppia Milosta ja poikien kanssa riittääkin vauhtia ja vauhdikkaita tilanteita. Milo on kiertänyt menestyksekkäästi näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Iiron kanssa vielä opetellaan ja tutustutaan näyttelyiden saloihin. Agilityn kiehtovaan maailmaan olemme Milon kanssa jo ehtineet hullaantua. Vauhtia Milolla tuntuu riittävän, kunhan vain emäntä pysyy perässä; nopea on poika oppimaan.

Ringa ja FI MVA Jade Garden Gritstone

*******************************************************

Varajäsen Kirsi Juvonen

Koirat kotona: Musta keskikokoinen Canmoy's ? & Aprikoosi keskikokoinen "Hector"

Hector syntyi äitienpäivänä 4 v. sitten. Kun "pistäydyimme" Uudessakaupungissa tutustumassa pentueeseen, menetimme pian sydämemme tälle ihanalle aprikoosi-veijarille. Myös Hector valitsi meidät. Perheeseeni kuuluu mieheni Ilkan lisäksi teini-ikäiset tyttäret Sini ja Suvi, joten Hector on oikea mamin oma vaavi. Agilitykentällä olemme käyneet tutustumassa muutaman kerran ja tähän harrastukseen olisi mukava perehtyä vähän tarkemmin. Hector odottaa aina innolla muiden villiskavereiden näkemistä, varsinkin Tinkan!

 

*******************************************************

Varajäsen Katja Oinonen

Koirat kotona: Harmaa isovillakoira Mermix Hasta Manana, "Frida" & harmaa keskikokoinen Olymbinar's Ice Princess, "Isa"

Katjan ja koirien esittely tulossa myöhemmin...